Fra Smilets By til ... en familie på 4!

  • Familie, 2. halvår 2020
  • Mikkel
  • Vinteren 2016/2017
    • Japan
    • Hele 2016/2017
  • Vinteren 2015/2016
    • Thailand
    • Vietnam
    • Sri Lanka
    • Chile
    • Hele 2015/2016
  • Vinteren 2014/2015
    • Panama
    • New York
    • Hele 2014/2015
  • Vinteren 2013/2014
    • Thailand
    • Singapore
    • Hele 2013/2014
  • Mikkels ord
  • Ønskesedler
    • Mikkels ønskeseddel
    • Tobias’ ønskeseddel
    • Anettes ønskeseddel
    • Fælles ønskeseddel
    • Hajs ønskeseddel

Barbecue

13. februar 2014 af anetteoest

En ting, som thaierne er vældig glade for, er det, de kalder “barbecue”, hvor man bestiller en masse rå ingredienser, som kommer klargjort og udskåret i små skåle. Man sidder så sammen og hygger sig med at tilberede maden. Bordet er lavet af metal og har et hul i midten, som der kommer glødende kul i:

Handberg barbecue2

Derefter sætter man en form for gryde oven på kullene:

Handberg barbecue

I gryden er der suppe rundt langs kanten. Dér kan man koge eller blanchere grøntsager skåret i stykker (f.eks. gulerødder, babymajs, svampe og kinakål) og nudler. Man kan også slå et æg ud i suppen og lade æggemassen stivne deri. I midten buler gryden op, og øverst på toppen ligger et stykke fedt, der smelter lige så stille i løbet af en halv times tid. På den måde leveres der fedtstof til midten af gryden, hvor man steger små stykker kød (f.eks. kylling, oksekød, svinekød, lever, blæksprutte, rejer og ikke mindst bacon), og det smeltede fedt giver også god smag til suppen.

Handberg barbecue8

Hygge omkring et fyldt bord, hvor der er nok at se til. Baconen skal vendes, nudlerne skal tages op af suppen, og ingrediensskålene skal fragtes fra den ene ende af bordet til den anden.

 

Udgivet i: 2013/2014, Thailand 2013/2014 Tagget: Mad
← Svigerfamiliebesøg og dessert
Ferie = vand →

Copyright © [the-year] [site-link].

Powered by [wp-link] and [child-link].