En ting, som thaierne er vældig glade for, er det, de kalder “barbecue”, hvor man bestiller en masse rå ingredienser, som kommer klargjort og udskåret i små skåle. Man sidder så sammen og hygger sig med at tilberede maden. Bordet er lavet af metal og har et hul i midten, som der kommer glødende kul i:
Derefter sætter man en form for gryde oven på kullene:
I gryden er der suppe rundt langs kanten. Dér kan man koge eller blanchere grøntsager skåret i stykker (f.eks. gulerødder, babymajs, svampe og kinakål) og nudler. Man kan også slå et æg ud i suppen og lade æggemassen stivne deri. I midten buler gryden op, og øverst på toppen ligger et stykke fedt, der smelter lige så stille i løbet af en halv times tid. På den måde leveres der fedtstof til midten af gryden, hvor man steger små stykker kød (f.eks. kylling, oksekød, svinekød, lever, blæksprutte, rejer og ikke mindst bacon), og det smeltede fedt giver også god smag til suppen.