Der er masser af fastfoodrestauranter i David. I princippet er de fleste tipico-restauranter (tipico = typisk) egentlig fastfoodrestauranter, hvor hofretten er en halv stegt kylling med pomfritter. Og ketchup. Eller grøntsagsris med et stykke kylling som her (til 2,25 dollars):
Men de dyre løsninger som Pizza Hut, KFC, Subway og TGI Fridays (som ser ud til snart at komme til Danmark) er også repræsenteret her – for ikke at nævne McDonald’s, som der er mindst 2 af i David. Efter sigende skulle den lokale restaurant McPato være opstået, da en David-borger ville franchise en McDonald’s, men syntes, det var for dyrt. Da Donald jo er en and (jo jo, altså Donald Duck!), og and hedder “pato” på spansk, lavede han bare sin egen efterligning ved navn McPato – som overhovedet ikke serverer and. Alt er kylling her i Panama.
Vi var inde og vende i McPato for at få lidt at drikke, men opgav hurtigt at stå i kø, fordi det lugtede virkelig fælt af gammel, genbrugt friture. Det blev et nej tak herfra. Vi har rent faktisk prøvet den lokale Pio Pio (en populær McDonald’s-efterligning primært med kylling, udbredt i hele Panama), men måltidet var simpelthen så trist – virkelig en skodudgave af en fastfoodmenu med flade pomfritter, kunstiggul karrymayo som eneste dressing og burgere så skæve og uindbydende, at jeg for første gang forstod værdien af den nidkære ensretning hos McDonald’s.