Tokyo er helt vild michelinmæssigt: 13 restauranter med 3 stjerner, 51 med 2 stjerner og 153 med 1 stjerne. Godt nok er det også en enorm by, men alligevel!
Vi ville gerne have været på Tapas Molecular Bar og prøvet molekylærgastronomi på japansk (især efter vores helt fantastiske besøg på københavnske Alchemist med tomatsfærer og chokoladeregnorme). Restauranten har kun plads til 8 spisende og ligger på 38. sal af Mandarin Oriental Hotel, som for øvrigt også lige har 2 andre michelinrestauranter (Sense og Signature)! Men der var selvfølgelig fuldt booket, til længe efter at vi har forladt Tokyo …
Efter et par overvejelser undrer det os ikke, at Tokyo har så mange michelinrestauranter. Selv på ikkemichelinrestauranterne er serviceniveauet tårnhøjt her i Japan. Japanernes høflighed transformeres til en fantastisk empati, så de ved, lige præcis hvornår de skal henvende sig om hvad, hvad der skal forklares til europæere, og hvornår de skal give én et par minutter mere. Det er sublimt.