Når vi nu ikke kunne komme på den michelinrestaurant, vi gerne ville på, bookede vi plads til frokost på samme hotels sushirestaurant, Sushi Sora. Aftenen inden vores frokostbooking stod vi ved Kudanshita Station og var pludselig blevet sultne. Jeg syntes, det var oplagt at prøve noget tilfældig sushi, så vi havde noget at sammenligne med, når vi skulle på den dyre sushirestaurant dagen efter – eller andre gode undskyldninger.
Efter en del søgen live, via Google og via TripAdvisor lykkedes det os endelig at finde et sted. Sushibutikkerne hænger ikke ligefrem på gadehjørnerne her i Tokyo, som de gør i Aarhus. Eller måske ligger de lige så tæt som i Aarhus, men så har vi bare sværere ved at spotte dem her. Anyway, vi fandt et sted – som vi endte med at forbande efterfølgende.
Menumæssigt fik vi ikke noget valg. Der var kun den nederste mulighed på det A4-ark, tjeneren viste os, og den kostede ca. 320 kr. pr. person. Tja, okay – nu trængte vi bare virkelig til noget mad. Mens vi sad lige så pænt i det stille, intime lokale med kun ét andet besat bord, 3 kokke og et par tjenere, der kunne se vores mindste bevægelser, kunne jeg følge lidt med i, hvad der skete oppe hos kokkene. Til min skræk kom et par små tallerkener med et kæmpestort sneglehus på ned mod os. Kokken havde været så sød at skære sneglen over på midten til os, men det var stadig nogle pænt store mundfulde, som vi måtte tvinge ned efter at have spiddet dem med den medfølgende tandstik.
Derefter fik vi 7 nigiri, 3 små maki og en gunkan med alt for store, tykke stykker fisk på risklumperne af normal størrelse. Fisken var ikke lige af den slags, man har adgang til i Danmark, men var for størstedelens vedkommende helt blød og meget fed – præcis som om nogen havde puttet et ordentligt stykke tandsmør oven på en risklump. Oven på forretssneglen og kombineret med, at vi ikke fik fat i, hvad det var, vi spiste, plus at det ikke er velset at søbe ting ind i soja, var det pænt ubehageligt, og vi skulle koncentrere os meget for ikke at være så meget til stede i oplevelsen, at vi ville kaste op.
Thomas klarede rent faktisk nigirien med søpindsvin, som jeg kapitulerede over for. Måske pga. det ene resterende stykke sad vi, hvad der føltes som en halv times tid, og stirrede nervøst på hinanden (i kompagniskab med den høfligt overvågende tjener) og frygtede, at der ville komme mere mad, og at vi havde brudt hele høflighedskodekset. Men der kom heldigvis ikke mere, og vi slap ud derfra mætte, men meget kvalme og med en ubændig trang til at aflyse morgendagens sushiaftale.
Vi mandede os dog op og trøstede os med de overstrømmende positive anbefalinger, Sushi Sora havde fået. Restauranten ligger på 38. etage og har kun 8 pladser. Der var 4 ledige pladser, da vi spiste der, så byen var en flot kulisse til den minimalistiske japanske restaurant, hvor maden blev tilberedt af 2 kokke lige foran os:
Vuet henne fra vinduerne:
Restauranten set fra vinduerne:
Efter et par appetizere (bestående af en syltet bladgrøntsag og en blød minikartoffelagtig grøntsag, der skulle klemmes ud af sin skræl) fik vi serveret én nigiri ad gangen. Kokkene var meget informative og snakkede fint engelsk, så vi fik faktisk fat på, hvad vi spiste. Sushistykkerne havde også en mere passende størrelse, fisken smagte bedre, og der var tilsat andre diskrete smage, som f.eks. lidt revet citrusskal.
For første gang smagte jeg rigtig wasabirod, som koster ca. 2.000 kr. pr. kilo og efter at være blevet revet kun kan holde i ca. 20 minutter.
Vores anden gang sushi var klart bedre end den første, men ikke god nok til, at sushielskeren her skulle nyde mere på denne japantur. Jeg må bare konstatere, at jeg ikke kan lide rigtig sushi, hvor fokus er på friske, lokale fisk i sæson, men kun danskerudgaven med massevis af soja, grøntsager og chilimayo og helst laks, som slet ikke serveres på de fine sushirestauranter her, fordi der aldrig er laks i havet rundt om Japan.